17 Ağustos 2012 Cuma

Suriyede Yine Olay... Son Dakika

Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında bir generalin de bulunduğu bin 908 Suriyeli Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinden Türkiye'ye giriş yaptı.

Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı sınırına gelen 1 general, 4 albay, 1 yarbay, 4 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuşun da aralarında bulunduğu bin 638 kişi Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Suriyeliler, güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınarak, Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne götürüldü. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, işlemlerinin yapılması ve ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından gün içerisinde Gaziantep'e, askerler ve ailelerinin ise Apaydın Kampı'na gönderileceği belirtildi.

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Türkmen köylerinden geldikleri öğrenilen 270 Suriyeli de Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırından Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler işlemlerin ardından otobüslerle Şanlıurfa ve diğer illerdeki kamplara gönderildi.

Suriye'nin Halep, İdlib kentine bağlı köy ve beldelerde çıkan çatışmalarda yaralandığı öğrenilen 7 yaralı Suriyeli de sınırdan ambulanslarla alınarak Hatay'daki hastanelerine kaldırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder