17 Ağustos 2012 Cuma

ÖSYM, YGS ve LYS Sonuçları Açıklandı

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından açıklandı. 

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla 1 Nisan tarihinde yapılan YGS ve 16-17-23-24 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. 

Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "https: //sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı. 

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

KAYIT İŞLEMLERİ 3-7 EYLÜL TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
2012-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvurmaları gerekiyor.

Sonuçlar İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder